Vlašské ořechy jsou vynikajícím zdrojem zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin. Švestky zase jsou skvělým zdrojem draslíku a vitamínu B, obsahují měď a zinek. Pomáhají předcházet zácpě a čistí střeva, posilují srdce a imunitní systém a organismus činí odolnější proti stresu.
Tento koláč mám skutečně ráda - snoubí v sobě chuť a vůni ořechů a skořice, se švestkami a tvarohem. Jeho příprava je navíc snadná!
Je období mladého kopru a tady je recept na super zdravou koprovku bez klasického použití mouky na zahuštění a bez kravského mléka. Výsledek je k nerozeznání od klasického způsobu přípravy a to jak vzhledově, tak i chuťově. Liší se jen tím, že "Mandlová koprovka" je zdravější, téměř o polovinu méně kalorická a bezlepková. Její příprava je také rychlejší.
Kdo se alespoň trochu pohybuje ve světě zdravého životního stylu a fitness, ten už určitě zaznamenal, že mug cake neboli dortík do hrníčku je v současné době velký hit. A ono asi ani není divu. Je to totiž rychlá a zdravá snídaně, kterou připravíte i když jste po ránu ještě nerozlepili oči :) Navíc si můžete recept do nekonečna obměňovat a přidávat ingredience podle vašich vlastních chuťových pohárků.