Jáhlový dezert
Rubrika: Zdravé receptyAutor: Studio Fit

Suroviny 10 porcí:
150g měkkého tvarohu, 120g zakysané smetany, med, 170g jáhel (po uvaření cca 400g), vanilkový cukr, 20g škrobu,150g malin a lesní směsi
Postup :
Tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem a medem. Dáme vařit jáhly. Před vlastní úpravou je vhodné jáhly propláchnout a několikrát spařit horkou vodou, aby se zbavily nahořklé a natrpklé chuti. Po uvaření necháme jáhly vychladit. Do vychlazených jáhel vmícháme připravenou směs tvarohu a zakysané smetany. Dáme do misky a přelijeme malinami. Maliny si uvaříme s vanilkovým cukrem. Pro zahuštění omáčky můžeme přidat trochu škrobu smíchaného s vodou.
Další články z rubriky Zdravé recepty
Slaný bezlepkový koláč z dýně
Domácí ořechové müsli
Co potřebujete?
- Spoustu kvalitních ořechů - kešu, makadamové, lískové, mandle, para, vlašské (takové, které máte rádi)
- Vločky - pohankové, ovesné (lze koupit v bio kvalitě i zaručeně bez lepku), quinoové
- Semínka - chia, len, sezam, slunečnici, konopí, dýně
- Sušené ovoce dle chuti - výborné jsou třeba brusinky, švestky, meruňky nebo datle - tady nešetřete, kupujte idálně nesířené a v bio kvalitě. Ovoce je prima před přípravou müsli na pár hodin namočit ve vodě nebo jablečném moštu, aby bylo šťavnatější.
- Med nebo sirup - datlový, agáve, rýžový, javorový, pro ovocnější chuť zkuste brusinkový nebo švestkový
- Skořice