Slaný bezlepkový koláč z dýně
Rubrika: Zdravé receptyAutor: Zuzana Komůrková
Suroviny na těsto:
- cca 450 g dýně (nakrájené na kostičky a uvařené do měkka v páře, ale klidně ji uvařte v hrnci s vodou)
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 4-5 lžic pohankové celozrnné mouky
- 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
- trocha lněných a chia semínek
- 1 lžíce oleje (olivového, dýňového nebo jaký máte)
- koření dle chuti - majoránka, oregano, tymián, sůl nebo bylinková sů, černý pepř.
Postup:
Všechny suroviny rozmixujte na hladkou hmotu, navrstvěte na plech vyložený pečícím papírem. Těsto pokladně surovinami dle chuti - výborné je s tuňákem z plechovky a šalotkou, s žampiony, kozím sýrem a špenátem, zeleninou, šunkou... záleží jen na vašich chutích a fantazii.
Pečte cca 20 minut na 180 stupňů a je hotovo!
Dobrou chuť!
Zuzana, www.vyzivoukezmene.cz
Další články z rubriky Zdravé recepty
Upečte si zdravé sezamové sušenky
Vánoční cukroví ze šmakouna
Šmakoun s olejem a sirupem rozmixujeme v mixéru. K směsi přidáme rýžovou mouku a kokos. Vypracujeme těsto a na plech s pečícím papírem tvarujeme malé placičky.