Slaný bezlepkový koláč z dýně

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Zuzana Komůrková

Ráda bych inspirovala ty, co se snaží jíst bezlepkově a už fakt neví, co by uvařili. Je sezóna dýní a je jich všude kolem spousta. Dýňová polévka, dýňová omáčka, dýňové sladké koláče, pečená dýně... Když vám zbyde ještě kousek dýně, zkuste vytvořit DÝŇOVÝ KOLÁČ NASLANO. Vypadá to jako domácí pizza, ale s úcty k tomuto tradičnímu jídlu tomu opravdu raději říkejme "koláč".

Suroviny na těsto:

- cca 450 g dýně (nakrájené na kostičky a uvařené do měkka v páře, ale klidně ji uvařte v hrnci s vodou)
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 4-5 lžic pohankové celozrnné mouky
- 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
- trocha lněných a chia semínek
- 1 lžíce oleje (olivového, dýňového nebo jaký máte)
- koření dle chuti - majoránka, oregano, tymián, sůl nebo bylinková sů, černý pepř.

 

Postup:

Všechny suroviny rozmixujte na hladkou hmotu, navrstvěte na plech vyložený pečícím papírem. Těsto pokladně surovinami dle chuti - výborné je s tuňákem z plechovky a šalotkou, s žampiony, kozím sýrem a špenátem, zeleninou, šunkou... záleží jen na vašich chutích a fantazii.

Pečte cca 20 minut na 180 stupňů a je hotovo!

Dobrou chuť!

Zuzana, www.vyzivoukezmene.cz 


Další články z rubriky Zdravé recepty

Upečte si zdravé sezamové sušenky

Sezamová semínka jsou nejzdravější - jsou zdrojem zdravých tuků, ale i bílkovin a řady minerálů a vitamínů. Ochutnejte domácí zdravé sezamky!

Vánoční cukroví ze šmakouna

Šmakoun s olejem a sirupem rozmixujeme v mixéru. K směsi přidáme rýžovou mouku a kokos. Vypracujeme těsto a na plech s pečícím papírem tvarujeme malé placičky.

Salát z naklíčených ňaminek :-) - mango, cizrna, čočka

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: