Co se děje při rychlém hubnutí?

Rubrika: Metody hubnutí
Autor: Nutriční centrum

 Co se děje při rychlém hubnutí ?

Všechny diety ( mléčná, rýžová, melounová, hubnoucí čaje a koktejly...) mají velký nedostatek- chybějí v nich nezbytné výživné látky. Člověk zpočátku rychle zhubne, po nějaké době začne jíst jako nevázaný, protože tělo prahne po živinách a výsledkem je, že člověk ztloustne ještě více, než zhubnul.

Co se děje v těle při dietě?

Při drastické dietě se nejdříve vyprázdní střevo, ztrácí se voda a svalová hmota. To je úbytek, který vidíme na váze. Za jeden den je tělo schopno zbavit se pouze 200 gramů tukové tkáně! Nastartuje se geneticky starý úsporný typ metabolismu, při němž tělo uchovává energii na horší časy, proto je rychlé hubnutí provázeno vysokým rizikem opětovného přibrání. Po opakovaných hubnutích s omezením živin dochází k rozvoji metabolického syndromu: obezita typu jablko, vysoký krevní tlak a vzestup krevního cukru vlivem odolnosti svalové i tukové tkáně na inzulín. Hrozí rozvoj cukrovky. Dále stoupá hladina krevních tuků, zhoršuje se práce srdce a plic.Vážným důsledkem rychlého úbytku váhy je chronická zácpa či jiné onemocnění trávicího traktu. Mění se funkce mozku, člověk se stává emočně nestabilní a unavený.

Optimální rychlost hubnutí je váhový úbytek 0,5-1 kg za týden. Správné hubnutí je hubnutí pomalé, aby se tělo dokázalo vyrovnat s tuky a škodlivinami uvolněnými z tukové tkáně a nedocházelo k poškození jater.

V rámci našeho poradenství získá klient individuálně sestavený, osvědčený program na snižování hmotnosti. Našim cílem je, aby jste se cítili lépe a zlepšili své zdraví.

 


Další články z rubriky Metody hubnutí

CHCETE ZHUBNOUT ZARUČENOU DIETOU? SMUTNÁ STATISTIKA HOVOŘÍ ZCELA JASNĚ...

Začátek nového roku je období, kdy si mnoho z nás dává svá nová předsevzetí a jedním z nejčastějších je právě touha zhubnout. Proto se Vám dnes pokusíme přiblížit jaké aspekty a složitosti sebou hubnutí přináší, abyste se mohli při hledání způsobu „jak zhubnout" rozhodnout co nejlépe.

Raw food (syrová strava): módní trend nebo zdravý způsob stravování

Teorie syrové stravy (raw food) je založena na principu, že tepelná úprava potravin na 40 stupňů Celsia zabíjí vše živé v potravině (hlavně enzymy), snižuje stravitelnost a využitelnost vitamínů, minerálů a koncentrátů z rostlin.

Lymfatická masáž - účinná podpora hubnutí!

Tělu prospěšná lymfatická masáž pro detoxikaci a celkovou regeneraci organismu!

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: