Červená řepa na svačinku

Rubrika: O potravinách
Autor: Studio Fit

Červená řepa na svačinku

Pokud si chcete připravit chutnou, rychlou a zdravou svačinu, zvolte červenou řepu. Červená řepa je výborným zdrojem kyseliny listové.Obsahuje ale také vitamíny C a E. Z minerálů je to hořčík, draslík,jód, železo, mangan, zinek a pokud je správně pěstována, pak také selen.Nesmíme zapomenout ani na stopové prvky rubidium a cezium. Díky svému červenému barvivu je výborným antioxidantem.

1 porce :
680 kJ, 11,6g sacharidy, 7,5g bílkoviny, 9,6g tuky

100 g červená řepa
30 g mozzarella
30g rukola
40g insalatisina
5 ml řepkový olej

Příprava je opravdu velmi jednoduchá. Řepu i mozzarellu nakrájíme na tenké plátky,které položíme na lístky salátů a zakápneme řepkovým olejem. A je to!

 


Další články z rubriky O potravinách

Tajemství sladké chuti bez cukru aneb Stevie sladká

Rostlina STEVIE je 200 – 300 krát sladivější než běžný řepný cukr a navíc neobsahuje téměř žádnou energii. Chcete se dozvědět, jakým způsobem se Stévie uplatní v racionálním jídelníčku? 

Omega 3

Přispívají k dobrému fungování paměti a jsou zvláště důležité pro zachování kognitivních schopností.

Mezi příznaky jejich nedostatku patří těžká únava, špatná pamětˇ, suchá kůže, problémy se srdcem, výkyvy nálad a deprese, úzkostné stavy i špatný krevní oběh.

Pokusy na zvířatech ukázaly, že doplňky omega 3 pozitivně ovlivňují fungování 23 genů v části mozku, které má co do činění s učením, pozorností, slovní a vysvětlující pamětí.

Tajemství chilli papriček

Chilli papričky (kayenský pepř) získávají svou pálivost díky sloučenině kapsaicin a mohou zlepšit naše zdraví na mnoho způsobů. Tuto vysoce dráždivou látku vnímáme zvýšeným pocením, pocitem pálení, zvýraznění chuti jídla. Výzkum této látky odhalil mnoho léčebných účinků.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: