Sladké koláčky z řepy a kokosu (bezlepkové)

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Šárka Jakešová, DiS., RNT

Kokosky s řepou zaujmou na první pohled svou tmavorůžovou barvou. Následně překvapí i chutí. Navíc už po staletí je červená řepa známá svými příznivými účinky na naše zdraví a činnost trávicího ústrojí a jater. Je obzvláště vhodná při léčbě chronického únavového syndromu. Koláčky jsou plné dobrot pro lepší náladu. 

Potřebujeme: 200 g červené řepy (asi 2 bulvy), 100 g strouhaného kokosu, 2 lžíce medu, 75 g vlašských ořechů, 2 vejce,1 lžička skořice, možno přidat rozinky

 


Řepu uvařte doměkka. Vychladlou oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vlašské ořechy posekejte nahrubo. V míse smíchejte řepu, kokos, ořechy se skořicí, medem a vejcem. Lžící, nebo dlaněmi, dělejte malé bochánky a klaďte na pečící papír na plech. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 160 st., dokud povrch mírně nezezlátne (cca 35 min).
 
 
www.vyziva-poradna.cz - zdraví, krása, vitalita 

 


Další články z rubriky Zdravé recepty

Slaný bezlepkový koláč z dýně

Ráda bych inspirovala ty, co se snaží jíst bezlepkově a už fakt neví, co by uvařili. Je sezóna dýní a je jich všude kolem spousta. Dýňová polévka, dýňová omáčka, dýňové sladké koláče, pečená dýně... Když vám zbyde ještě kousek dýně, zkuste vytvořit DÝŇOVÝ KOLÁČ NASLANO. Vypadá to jako domácí pizza, ale s úcty k tomuto tradičnímu jídlu tomu opravdu raději říkejme "koláč".

 

Bezlepkový chléb s cuketou v provensálském stylu

Díky cuketě není tento bezlepkový chlebík vůbec suchý a každému celiakovi, ale i tomu, kdo to nechce přehánět s pšenicí, udělá určitě radost.

Co potřebujete?

Ořechový koláč se švestkami

Vlašské ořechy jsou vynikajícím zdrojem zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin. Švestky zase jsou skvělým zdrojem draslíku a vitamínu B, obsahují měď a zinek. Pomáhají předcházet zácpě a čistí střeva, posilují srdce a imunitní systém a organismus činí odolnější proti stresu.
 
Tento koláč mám skutečně ráda - snoubí v sobě chuť a vůni ořechů a skořice, se švestkami a tvarohem. Jeho příprava je navíc snadná!

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: