Nenechte se zaskočit hladem!
Rubrika: OstatníAutor: Jitka Růžičková
Může se také stát, že náš žaludek si vybírá za nás a pokud jdeme jíst hodně hladoví, saháme nejprve po vysoce kalorických potravinách a až později po ovoci a zelenině. Je proto nutné nedostat se do tohoto hladového stavu, ale mít svoji krabičku první pomoci, která udrží náš žaludek v pohodě a pomůže nám dodržet naše zdravé předsevzetí.
Abych byla v pohodě a v autě nebo na cestách mě jen tak něco nezaskočilo, naučila jsem se u sebe neustále nosit balení ovocno-oříškové směši. Koupím si více druhů oříšků a sušeného ovoce a ty si doma zamíchám do menší krabičky nebo látkového pytlíku a mám svoji první pomoc stále po ruce. Oříšky krásně zasytí a zaženou hlad, sušené ovoce spolehlivě zažene chuť na sladké.
Co můžete míchat?
Dejte si, na co máte chuť. Mám ráda směs mandlí, lískových oříšků, kešu a pystácií a k tomu vždy přidám datle, rozinky a brusinky. Mám svoji namíchanou směs stále při ruce a vím, že mě nezlákají krásné dortíky, velké hamburgery a vanilkové zmrzliny. V létě můžete přidat čerstvé ovoce a zeleninu, namíchat si smoothie nebo si udělat svačinku do skleničky. S touto zdravou první pomocí vás již nic nezaskočí a uspokojíte tak v klidu své chutě.
Další články z rubriky Ostatní
Spokojený klient je pro nás ta nejlepší reklama
Nevěřte už prosím všem těm "zaručených dietám" a "jídelníčkům na míru", věřte výsledkům a referencím skutečných klientů!
Kouč, osobní trenér a výživový poradce v jednom
Práce, každodenní povinosti, ale i mezilidské vztahy od nás vyžadují energii, sílu a pozornost.
Pokud chceme být v životě aktivní, potřebujeme kondici a vytrvalost, pružnost, schopnost koncentrace i relaxace.
Jako všechno v životě, i tyto schopnosti a vlastnosti lze podporovat, trénovat a rozvíjet.
Pokud se rozhodneme, že na sobě chceme v tomto směru pracovat, zůstává otázkou jak, kde a případně s kým.
Více se dozvíte na www.nutricentrum.cz sekce články.
Nadváha a obezita - nejen estetický problém. Část 2. Rizikové faktory
Ne vždy za svoji hmotnost mohou lidé naprosto sami svým přičiněním. Určitý podíl mají i genetické dispozice. Naše genetická výbava může ovlivňovat energetický výdej, tedy jak „spalujeme", může určovat naše chuťové preference, aktivitu enzymů, zda lépe či hůře spalujeme tuky, jakou máme tělesnou kompozici, kam se bude tuk přednostně ukládat aj.
Autor: Mgr. Veronika Mlčochová - Poradna NutriFit - výživové poradenství Prostějov, Znojmo, Kroměříž, Praha, Brno