Nenechte se zaskočit hladem!

Rubrika: Ostatní
Autor: Jitka Růžičková

Nenechte se zaskočit hladem!
Pocit hladu je nepříjemný. Bolí vás žaludek a s každou další minutou nemyslíte na nic jiného než na jídlo. Tak je již naše tělo nastavené. Potřebujeme jíst, abychom přežili. Když máme prázdný žaludek, klesá nám hladina krevního cukru. Tím vzroste naše chuť na jídla jako jsou hamburgery, pizza, dorty a zmrzlina. Tělo se totiž zaměřuje na příjem vysoce kalorických potravin, protože chce vrátit hladinu krevního cukru zpět do normálních hodnot. Pak sníme, na co přijdeme a po jídle si vše vyčítáme. Máme zpět naše logické uvažování a v břiše spoustu pizzy a zmrzliny.

Může se také stát, že náš žaludek si vybírá za nás a pokud jdeme jíst hodně hladoví, saháme nejprve po vysoce kalorických potravinách a až později po ovoci a zelenině. Je proto nutné nedostat se do tohoto hladového stavu, ale mít svoji krabičku první pomoci, která udrží náš žaludek v pohodě a pomůže nám dodržet naše zdravé předsevzetí.

Abych byla v pohodě a v autě nebo na cestách mě jen tak něco nezaskočilo, naučila jsem se u sebe neustále nosit balení ovocno-oříškové směši. Koupím si více druhů oříšků a sušeného ovoce a ty si doma zamíchám do menší krabičky nebo látkového pytlíku a mám svoji první pomoc stále po ruce. Oříšky krásně zasytí a zaženou hlad, sušené ovoce spolehlivě zažene chuť na sladké.

Co můžete míchat?

Dejte si, na co máte chuť. Mám ráda směs mandlí, lískových oříšků, kešu a pystácií a k tomu vždy přidám datle, rozinky a brusinky. Mám svoji namíchanou směs stále při ruce a vím, že mě nezlákají krásné dortíky, velké hamburgery a vanilkové zmrzliny. V létě můžete přidat čerstvé ovoce a zeleninu, namíchat si smoothie nebo si udělat svačinku do skleničky. S touto zdravou první pomocí vás již nic nezaskočí a uspokojíte tak v klidu své chutě.


Další články z rubriky Ostatní

Posviťte si na to, co jíte!

Nevíte, jestli si náhodou v obchodě nekupujete "zajíce v pyti"? Také se nevyznáte ve všech těch etiketách? Nejste si úpně jistí tím, co je zdravé a co nikoli? Jak poznám to opravdu celozrnné pečivo? Je tohle vhodný jogurt? A jaké mám zvolit Žervé? Kolik tuku má tenhle sýr? Je tohle kvalitní šunka?

A milion dalších nezodpověděných otázek se Vám neustále při každém nákupu honí hlavou...Už nemusí! Rádi Vám na Vaše dotazy odpovíme, všechny potraviny prozkoumáme, rozebereme a konečně si řekneme, co je zdravé, co bychom kupovat měli a co je jen pouhá reklama a lákání zákazníka.

Bude to nespoutaný boj, ale každé potrevině přijdeme na kořínek a totálně jí rozpitváme do nejmenšího detaiu:) 

 

Pozvánka na přednášky!!!


10.9. Přednáška v Čajovně u Džoudyho
v 18:00
- co jsou doplňky stravy
- jsou vůbec vhodné a čeho se vyvarovat
- kdy se k nim uchýlit

Přednáška z cyklu Moderní výživa a její dopad na zdraví. Během přednášky se dozvíte, co to vlastně doplňky stravy jsou, jaká je jejich kategorizace a čemu se vůbec hodí. Všude na nás tlačí reklama, jak se bez nich neobejdeme a jak jsou dobré. Je to vůbec pravda? Kdy se k doplňkům stravy obrátit a kdy se jim vyhnout? Čeho si všímat a podle čeho si vybírat? Povíme si tipy a rady, které určitě uplatníte v praxi.

9.10. Přednáška v Čajovně u Džoudyho
v 18:00
Základy výživy

Během přednášky se dozvíte, co patří mezi základní kameny naší stravy. Jak si správně sestavit jídelníček a jak správně kombinovat jednotlivé složky. Ukážeme si, že zdravá výživa vůbec nemusí být těžká.

Doplňkové studium pro výživové poradce i širokou veřejnost

Připravujeme Nástavbové studium pro výživové poradce, které je vhodné nejen pro absolventy rekvalifikačních kurzů Poradce pro výživu, ale také pro výživové poradce z praxe i širokou veřejnost. Vybírat lze z několika praktických modulů, přičemž nechybí samozřejmě ani teoretický. Studium je vhodné na doplnění znalostí a také na získání nových zkušeností, neboť budete moci prakticky aplikovat své vědomosti v různých oblastech!

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: