Bezlepkový koláč

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Zuzana Komůrková

Bezlepkový koláč
Bezlepkový koláč nebo nákyp s ovocem, který je francouzsky "šik" nebo "chic"???? Dezert pro bezlepkáře a nejen pro ně!
Vyzkoušejte! Je to jednoduché a tak lahodné, že budete za hvězdu!
Co potřebujete?

Suroviny:
3-4 celá vejce
4 lžíce třtinového cukru
1 hrnek mléka
¾ hrnku hladké rýžové mouky
Špetka soli
Panák likéru - např. griotka
Skořice
Ostružiny
Maliny
Nebo jiné ovoce dle chuti

Postup:
V míse rozmícháme vejce s cukrem, přidáme špetku soli, mléko a mouku.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Vlijeme zhruba polovinu tekuté hmoty. Navršíme ovoce, zalijeme zbytkem těsta a pokapeme likérem.
Pečeme cca 45 minut na 180 stupňů. Nelekejte se, těsto začne bublat, zvedat se a praskat. Pečte, dokud není nákyp pěkně zlatavý.
Nakonec posypejte moučkovým cukrem a jezte teplé.

Dobrou chuť přeje

Zuzana, Výživou ke změně 


Další články z rubriky Zdravé recepty

Jahelník s broskvemi (bezlepkové)

Proso je obilnina vhodná pro osoby s nesnášenlivostí lepku. Má vysoký obsah bílkovin a nízký škrobu. Velmi snadno se tráví, proto je vhodná i pro osoby se zažívacími obtížemi. Má vysoký obsah křemíku, který naše tělo využívá k obnově vlasů, nehtů, pokožky, zubů i očí.

Jak si užít Vánoce bez výčitek a kil navíc?

Přichází vánoční čas a za mnou chodí stále více klientů a klientek s dotazem, jak se mají ubránit nátlaku všech těch dobrot, které na ně budou během svátků číhat. Lákadel je mnoho a přiznejme si, že se na ně v podstatě těšíme, k Vánocům zkrátka dobré jídlo a pití patří. Pojďme si ale říct, jak si Vánoce užít bez výčitek a posléze se nemuset trápit mučivými dietami.

Chřestová polévka zdravě

Nikdy jsem chřest nejedla. Doma jsme ho jako malí neměli a ani později mě nelákal. Až teď, co zkouším různé nové věci, jsem na něj opět narazila. Co na něm ti lidé vidí? Vyzkoušela jsem... je chuťově úžasný! Polévka voní po zeleném hrášku a chutná... no vyzkoušejte sami, stojí to za to!

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: