|
S.O.S. VÝŽIVABc. Michaela KrškováHlavní zásadou je individuální přístup! Základem je úvodní analýza složení těla, která přesně ukáže proporce klienta (množství svaloviny, tuku, vody a jejich rozložení v těle). Dalším důležitým prvkem je rozhovor s klientem o jeho výživových zvyklostech, potravinových alegiích, rodinné anamnéze, onemocněních, ale i preferenci či nesnášenlivosti některých potravin. Následuje rozbor a vyhodnocení týdenního výživového záznamu, který klient vyplní. Na základě získaných informací o stravování (vyhodnocení energetického příjmu, výdeje a poměru základních živin) doporučím vhodnou úpravu stravy. V programu KOMPLET klient obdrží manuál se zásadami nového stravování, 14-ti denní jídelníček (sestavený na míru klienta) a pomocné materiály. Dále následují kontroly, vedení klienta a pomoc s novým jídelníčkem a změnou stravovacích návyků.
|