Jídlo zůstává i při hubnutí prožitkem
Rubrika: Zdravé stravováníAutor: Marcela Bednářová
Co je důležité nebrat dobu kdy hubneme jako dočasnou dietu. Při hubnutí je velice důležité si sestavit jídelníček, kde jsou zastoupeny všechny potraviny ve vysoké kvalitě, v přiměřeném množství a upravené šetrným způsobem. Měli bysme si vybírat potraviny, které jsou pro nás dobře dostupné, máme je rádi, pochutnali si na nich, ale zároveň i přijímali méně energie než dříve. Váš jídelníček by měl být rozmanitý, aby dodal tělu vše co potřebuje a hlavně aby vám nevadilo u něj zůstat dlouhodobě. Měli bychom hubnout přibližně půl kg týdně.
Když to shrneme, tak bychom měli jíst střídmě z pestrého stolu a to tak, že se budeme moci i nadále radovat z jídla a ze života vůbec. Zkuste zařadit do jídelníčku občas něco nového, abyste si svůj jídelníček obohatili a našli lahodnou chuť nových potravin např. zeleniny a zeleninových pokrmů, nebo Shmaky, Smacker, tofu atd.
Pokud budete muset přeci jen trochu změnit váš jídelníček a omezit množství zkonzumovaných potravin, neberte to tragicky, ale jako příležitost si dokázat, že nejste ovládáni ničím z vnějšku, že nejste otrokem jídla, ale že se dovedete kontrolovat a řídit sami sebe. Optimistický životní pohled, že to zvládnete vám dává šanci na úspěch. Zkuste se řídit heslem: s minimem energie k maximálnímu uspokojení chuťových buněk.
Velice důležité při změně jídelníčku je vzhled jídla a chuť. Udělejte si při jídle příjemnou atmosféru, hezky si prostřete stůl, pusťte hudbu.
RADUJTE SE Z JÍDLA, ALE MĚJTE HO POD KONTROLOU.
Další články z rubriky Zdravé stravování
Bez kvalitní snídaně nezhubnete
Rýžová strava
Dobrý den,
myslím, že Vás bude zajímat doporučení jednoho trenéra, že máme jíst celý měsíc jen rýži A RÁNO CELASKON.