10.9. Přednáška v Čajovně u Džoudyho
v 18:00
- co jsou doplňky stravy
- jsou vůbec vhodné a čeho se vyvarovat
- kdy se k nim uchýlit
Přednáška z cyklu Moderní výživa a její dopad na zdraví. Během přednášky se dozvíte, co to vlastně doplňky stravy jsou, jaká je jejich kategorizace a čemu se vůbec hodí. Všude na nás tlačí reklama, jak se bez nich neobejdeme a jak jsou dobré. Je to vůbec pravda? Kdy se k doplňkům stravy obrátit a kdy se jim vyhnout? Čeho si všímat a podle čeho si vybírat? Povíme si tipy a rady, které určitě uplatníte v praxi.
9.10. Přednáška v Čajovně u Džoudyho
v 18:00
Základy výživy
Během přednášky se dozvíte, co patří mezi základní kameny naší stravy. Jak si správně sestavit jídelníček a jak správně kombinovat jednotlivé složky. Ukážeme si, že zdravá výživa vůbec nemusí být těžká.
Bodystat má velmi významnou úlohu při správném hubnutí. Díky němu dokážeme vysledovat jestli je redukce tukové tkáně opravdu efektivní. Výsledek měření je odrazem, zda je daný stravovací režim, ať kurz či jídelníček, vhodně zvolený a zda dochází k úspěšnému úbytku tukové tkáně dle stanoveného cíle.
Autor: Mgr. Veronika Mlčochová - Poradna NutriFit - výživové poradenství Prostějov, Znojmo, Kroměříž
Ne vždy za svoji hmotnost mohou lidé naprosto sami svým přičiněním. Určitý podíl mají i genetické dispozice. Naše genetická výbava může ovlivňovat energetický výdej, tedy jak „spalujeme", může určovat naše chuťové preference, aktivitu enzymů, zda lépe či hůře spalujeme tuky, jakou máme tělesnou kompozici, kam se bude tuk přednostně ukládat aj.
Autor: Mgr. Veronika Mlčochová - Poradna NutriFit - výživové poradenství Prostějov, Znojmo, Kroměříž, Praha, Brno