Vánoční cukroví ze šmakouna

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Tereza Látová

Vánoční cukroví ze šmakouna

Šmakounky:-)

Šmakoun přírodní 200 g
Olej řepkový 150 g
Kokos 60 g
Sirup z agáve 60 g
Rýžová hladká mouka 50 g 
Hořká a bílá čokoláda na ozdobení.

Šmakoun s olejem a sirupem rozmixujeme v mixéru. K směsi přidáme rýžovou mouku a kokos. Vypracujeme těsto a na plech s pečícím papírem tvarujeme malé placičky.
Pečeme při 200 stupních asi 15 minut.
Po vychladnutí zdobíme rozpuštěnou čokoládou.


Další články z rubriky Zdravé recepty

Polévka z pečených paprik

Mimořádná polévka z pečených paprik jako koncentrát betakarotenů zářivě oranžové barvy a plné mírně pikantní chuti, která výborně zasytí i osvěží, lze jíst teplou, ale výborná je i studená. 

Obzvláště začátkem září, kdy je čerstvých paprik nadbytek :-)

Bezlepkový koláč s mákem, tvarohem a muchovnikem

Slovo "BEZLEPKOVÝ" mnohé odradí už předem. Většinou jsou bezlepkové koláče a buchty chuťově nic-moc, suché, až se od pusy práší a moc si na nich nepochutnáte. Ale jde to i jinak! Nebojte se péct z jiné mouky než z pšeničné. Jde to a chutná to výborně! Odlehčíte svému zažívacímu traktu od všudypřítomného lepku a vaše mlsání může být zdravější :-)

JAK VYROBIT DOMÁCÍ JOGURT BEZ JOGURTOVAČE?

Nechceme vás odrazovat od nákupu jogurtovače, ale poradíme vám, jak si udělat jogurt doma bez něj...

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: