Vánoční cukroví ze šmakouna
Rubrika: Zdravé receptyAutor: Tereza Látová

Šmakounky:-)
Šmakoun přírodní 200 g
Olej řepkový 150 g
Kokos 60 g
Sirup z agáve 60 g
Rýžová hladká mouka 50 g
Hořká a bílá čokoláda na ozdobení.
Šmakoun s olejem a sirupem rozmixujeme v mixéru. K směsi přidáme rýžovou mouku a kokos. Vypracujeme těsto a na plech s pečícím papírem tvarujeme malé placičky.
Pečeme při 200 stupních asi 15 minut.
Po vychladnutí zdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Další články z rubriky Zdravé recepty
Salát z naklíčených ňaminek :-) - mango, cizrna, čočka
Avokádový krém
Mandlová koprovka
Je období mladého kopru a tady je recept na super zdravou koprovku bez klasického použití mouky na zahuštění a bez kravského mléka. Výsledek je k nerozeznání od klasického způsobu přípravy a to jak vzhledově, tak i chuťově. Liší se jen tím, že "Mandlová koprovka" je zdravější, téměř o polovinu méně kalorická a bezlepková. Její příprava je také rychlejší.