Vánoční cukroví ze šmakouna

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Tereza Látová

Vánoční cukroví ze šmakouna

Šmakounky:-)

Šmakoun přírodní 200 g
Olej řepkový 150 g
Kokos 60 g
Sirup z agáve 60 g
Rýžová hladká mouka 50 g 
Hořká a bílá čokoláda na ozdobení.

Šmakoun s olejem a sirupem rozmixujeme v mixéru. K směsi přidáme rýžovou mouku a kokos. Vypracujeme těsto a na plech s pečícím papírem tvarujeme malé placičky.
Pečeme při 200 stupních asi 15 minut.
Po vychladnutí zdobíme rozpuštěnou čokoládou.


Další články z rubriky Zdravé recepty

Zdravé cookies za pár minut

Znáte to asi sami. Když je chuť, tak je člověk ochotný sníst cokoliv a potom má výčitky, že neměl a bude tlustý atd. :-) Stačí mít těchto pár surovin doma a můžete si za pár minut připravit zdravé mlsání, které si bez výčitek můžete vzít téměř kdykoliv.

Polévka z pečených paprik

Mimořádná polévka z pečených paprik jako koncentrát betakarotenů zářivě oranžové barvy a plné mírně pikantní chuti, která výborně zasytí i osvěží, lze jíst teplou, ale výborná je i studená. 

Obzvláště začátkem září, kdy je čerstvých paprik nadbytek :-)

Jahelník s broskvemi (bezlepkové)

Proso je obilnina vhodná pro osoby s nesnášenlivostí lepku. Má vysoký obsah bílkovin a nízký škrobu. Velmi snadno se tráví, proto je vhodná i pro osoby se zažívacími obtížemi. Má vysoký obsah křemíku, který naše tělo využívá k obnově vlasů, nehtů, pokožky, zubů i očí.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: