Pavla Janovská

studentka oboru



Studentka oboru - Diplomovaný nutriční terapeut - z VOŠZ Ostrava a vyškolená výživová poradkyně

Jmenuji se Pavla Janovská,  absolvovala jsem  výživové poradenství na vyšší odborné škole zdravotní v Ostravě. Nyní studuji  obor -  diplomovaný nutriční terapeut -  na VOŠ zdravotní v Ostravě. Celoživotně se zajímám o zdravý životní styl. Chtěla bych pomáhat lidem , kteří to chtějí a potřebují, najít rovnováhu mezi energetickým příjmem a výdejem, ale hlavně k postoji sama sebe. Vycházím z vlastní zkušenosti zaměstnané ženy, starající se o rodinu.  

Každý jsme jiný, máme jiné požadavky a cíle: Zajímáte se o zdravý životní styl?

Chcete se cítit a vypadat lépe?

Chcete si udržet zdravý způsob života a dosavadní váhu?

Chcete naučit děti správným stravovacím návykům?

Chcete se správně stravovat před plánovaným těhotenstvím, během těhotenství a v době kojení?

Chcete více energie, vyšší koncentraci a výkonnost, odstranit stres a únavu?

Chcete zlepšit celkový zdravotní stav, odstranit chronické problémy ( zvýšená hladina cholesterolu, vysoký krevní tlak….. )

Chcete pozitivní náhled na život? Ráda bych, Vám pomohla tyto požadavky splnit.  

JAK PROBÍHÁ SPOLUPRÁCE Úvodní analýza těla na diagnostickém přístroji

Tanita

Konzultace s klientem ( výživové zvyklosti, dotazník, rodinná anamnéza, potravinové alergie atd. )Analýza stávajícího jídelníčkuOptimalizace stravovacích návyků a pitného režimuKlient obdrží manuál „Výživová a stravovací doporučení“Následují kontroly

 JAK PROBÍHÁ ANALÝZA TĚLA Pomocí přístrojeTanita  ( vypadá jako běžná digitální váha, ale zdání klame ). Je to přístroj, který díky vodivosti a odporu lidského těla dokáže přesně určit, kolik má tělo vody, tuku, svalové hmoty, minerálů a dalších ukazatelů složení těla. Samotná analýza je velmi rychlá cca 30s.a bezbolestná. Provádí se naboso ( bez bot a ponožek ). Klient by měl omezit pitný režim cca.2 hodiny před měřením. Přístroj je velmi motivační, protože vidíme všechny změny, které se v těle odehrávají při změně stravovacího režimu a zvýšení pohybové aktivity. Kdo nesmí analýzu na Tanitě podstoupit? -  jsou osoby s kardiostimulátorem, ženy v těhotenství.   Tanita HmotnostTělesná vodaTělesný tukSvalová hmotaViscerální tukBMI = Body mass index – index tělesné hmotnostiProcento tuku v těle, nohou, rukou a trupuBiologický věkBMR = bazal matabolic rate – minimální kalorická potřebaKostní minerál - Ca  

INDIVIDUÁLNÍ VÝŽIVOVÉ PLÁNY Individuální výživové plány zahrnují vstupní konzultaci a měření na Tanitě, analýzu dosavadního jídelníčku, optimalizaci stravovacích návyků a pitný režim, optimalizaci pohybových aktivit, nový stravovací plán na týden.  

Racionální výživový plán Tento plán je vhodný pro ty co chtějí zdravě jíst, upravit si stávající stravovací návyky a udržet si svoji dosavadní váhu.  

Redukční výživový plán Tento plán je vhodný pro ty co chtějí upravit svoji váhu s pomocí odborníka, vyzkoušeli různé diety bez úspěchu a rozhodli se věnovat pravidelné fyzické aktivitě .  Trvalé výsledky,  hubnete z tuků.  Nový stravovací plán na týden.

Těhotenský výživový plán Tento plán je vhodný pro ženy, které se rozhodli zdravě  stravovat před plánovaným těhotenstvím, v době těhotenství a době kojení. Chtějí mít zastoupeny všechny důležité živiny ve svém jídelníčku.    

  Rodinný výživový plán Tento plán je vhodný pro 2 dospělé osoby a jejich dítě. Kteří chtějí změnit dosavadní stravovací návyky, předcházet civilizačním chorobám a optimalizovat skladbu živin ve svém jídelníčku. Výživové plány jsou sestaveny ze stejných potravin, ale v jiném množství.  

Manželský ( partnerský ) výživový plán Tento plán je vhodný pro páry, co chtějí dodržovat zásady zdravé výživy, předcházet civilizačním chorobám, snížit tuky ve stravě. Výživové plány jsou sestaveny ze stejných potravin, ale v jiném množství. Pracuji i se sportovci a dětmi.    

VÝHODNĚNÉ PROGRAMY Zvýhodněné programy zahrnují vstupní konzultaci a měření na Tanitě , analýzu dosavadního jídelníčku, optimalizaci stravovacích návyků a pitný režim, optimalizaci pohybových aktivit, nový stravovací plán na týden, přepočet výživového plánu. Jsou vhodné pro racionální redukční individuální plán.

  ČTVRTLETNÍ VÝŽIVOVÝ PLÁN PŮLROČNÍ VÝŽIVOVÝ PLÁN ROČNÍ VÝŽIVOVÝ PLÁN

Informace na tel. 739 634 273


Telefon: 739 634 273
E-mail: janovska.pavla@seznam.cz
WWW: www.poradnavevyzive.cz
Facebook:
Adresa: Hlavní 132, Frýdlant nad Ostravicí
73911 Frýdlant nad Ostr., Frýdek -Místek
Pobočky: Ostrava, Suchardova 1, Bodyland

Články

Rýžová strava
08.02.2013
POZOR NA NĚKTERÁ DOPORUČENÍ TRENÉRU VE FIT CENTRECH - RÝŽOVÁ STRAVA

Dobrý den,
myslím, že Vás bude zajímat doporučení jednoho trenéra, že máme jíst celý měsíc jen rýži A RÁNO CELASKON.

Dotaz na poradce

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři

Doporučit známému

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři



Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: