Stévie mletá...výborná pro snižování váhy a pro diabetiky...
Rubrika: O potravináchAutor: Šárka Hlaváčková

Proč stevii a ne bílý nebo hnědý cukr?
Cukr bílý, který se řadí mezi potraviny rafinované prochází při své výrobě procesem bělení, tedy chemickým procesem, při němž je cukr zbaven veškerých minerálních látek a důležitých vitamínů, především také zbytkové melasy, která cukr obohacuje o cenné minerály.
Hnědý cukr? Ne každý tvářící se hnědě je ten zdravý - může být jen barvený... Takže při výběru třtinového cukru vybíráme ten tmavší, který má více minerálů díky většímu obsahu zbytkové melasy. V obchodě najdete přírodní třtinový cukr někdy pod názvem „ raw sugar“. Tento cukr je zárukou toho, že melasa je přímo uvnitř krystalů. A proč tedy raději stévii než hnědý cukr?
Hnědý cukřík dráždí slinivku k nadprodukci inzulinu stejně jako ten bílý cukřík, jen není rafinovaný, takže nezakyseluje tělo, ale Kj má také hodně.
Další články z rubriky O potravinách
Nejen sůl je nad zlato!
Na zdraví!?
Hlídáte si, co jíte a přesto nehubnete? A co ALKOHOL? Tady je přehled, kolik kalorií nám k dennímu příjmu přidá sklenička vína, půllitr piva nebo panák tvrdého alkoholu.