Kdo by neměl rád čokoládu? Obvykle se při její konzumaci cítíme provinile a v této společnosti má nálepku jako něco velmi nezdravého. Dá se říct, že čokoláda do jisté míry symbolem štěstí. Je to proto, že látky v ní obsažené zvedají hladinu hormonu serotoninu, který je označován jako hormon štěstí. Hned na začátek je potřeba zmínit, že se nebavíme o „klasické" čokoládě, která je z více jak 2/3 bílý cukr a dalšími chuťovkami jsou sušené odstředěné mléko, ztužený rostlinný tuk a éčka. Na mysli mám hořkou čokoládu do které není přidáno žádné nebo jen minimální množství mléka a bílého cukru. Čokoláda nejvyšší kvality má obsah kakaa okolo 70-99%. Zde jsou její zdravotní benefity:
S aktivním životem a spoustou zájmů neztloustnete !
Rubrika: O potravináchAutor:
Celkově z uvedeného množství 690g – cca 16 ks palačinek : E 5786, B 44 g, S 203 g, T 43 g, vl 5 g
Další články z rubriky O potravinách
5 důvodů proč jíst hořkou čokoládu
Ochutnejte špaldu
Máte chuť zpestřit svůj jídelníček a ochutnat něco nového? Zkuste špaldu.
Čaje a jejich účinky na zdraví a použití v dietetice (seminář v Ostravě)
Seminář spojený s ochutnávkou bude v březnu pořádat v OstravěStředisko vzdělávání s.r.o. Jeho tématem budou Čaje a jejich účinky na zdraví a použití v dietetice. Zváni jsou nejen výživoví poradci, ale také všichni příznivci zdravé stravy, bylinek a samozřejmě čajů všech druhů!
Newsletter
Copyright © vyzivovi-poradci.cz 2010-2014, Vytvořil Pixman s.r.o.