Rudolf Novák - úvodní konzultace ZDARMA

Výživový poradce s osobním přístupem



Nabízím úvodní individuální konzultaci společně s měřením na přístroji Tanita BC-543 (% tuku a vody v těle, minerály v kostech, určení metabolismu...) ZDARMA! Pokud budete mít zájem domluvíme se na další spolupráci, tedy vypracování individuálního výživového plánu s konkrétními recepty a vhodnými potravinami pro vás. Poskytuji také víceměsíční osobní poradenství s pravidelnými kontrolami vašeho stavu nebo individuální trénink posilování s vlastní váhou.
 
Zdravě zhubnout, vyrýsovat postavu, zlepšit své zdraví, podpořit regeneraci při sportu. To vše jsou nejobvyklejší přání lidí v souvislosti se změnou stravy. Existují však stovky teorií, jak zmiňovaného dosáhnout, a jen málokdo se dokáže podívat na problém komplexně a nezaujatýma očima. 
 
Odlišuji se tzv. celostním (holistickým) přístupem ke stravování, který respektuje co nejšírší spektrum teorií, hledá mezi nimi vzájemné souvislosti a nahlíží na celou oblast výživy z mnoha různých úhlů pohledu. Každý člověk je jedinečný - má odlišnou stavbu těla, rychlost metabolismu, odlišný zdravotní stav, krevní skupinu, DNA, způsob myšlení, chuťové návyky - proto je vždy základem individuální konzultace a následná možnost sestavení výživového plánu přímo pro vaši individualitu. 
 
VÝŽIVOVÝ PLÁN ZAHRNUJE:
- Několikatýdenní vzorový jídelníček s konkrétními recepty 
- Určení vašeho metabolického profilu a měření na přístroji Tanita BC-543 - určí % vody a tuku v těle, podíl svalové hmoty, množství minerálů v kostech, metabolický věk a profil...
- Seznam doporučených potravin pro dosažení vašeho cíle
- Vysvětlení správné kombinace potravin a důležité tipy pro přípravu jídel a jejich konzumaci
- Doporučení vhodné pohybové aktivity
- Emailová a telefonická podpora 
 
 
 
Pro více informací mě neváhejte kontaktovat, navštívit moje webové stránky nebo se zeptat přímo u mě v poradně. 

Telefon: 774238707
E-mail: info@rudolfnovak.cz
WWW: www.rudolfnovak.cz
Facebook:
Adresa: Pod Viaduktem 58
15500 Praha 5

Články

Jak léčit alergii přírodní cestou

Vždy s jarem a letním obdobím přicházejí i nenáviděné alergie na pyl, různé traviny a stromy. V posledních letech můžeme pozorovat rapidní nárůst tohoto onemocnění a to především u dětí. Klasická léčba alergie spočívá v užívání prášků - tzv. antihistaminik, které však léčí pouze následky, nikoliv samotnou příčinu. Věřte, že léčit alergii přírodní cestou lze a to především pomocí správné stravy, bylinek a vitamínů.
5 důvodů proč shybovat

Shyb nebo-li přítah je skvělý cvik, který dokáže posilnit celou vaší horní část těla. Shyb je velmi všestranný a je důležitý především z toho důvodu, že zapojuje širokou skupinu svalů a také spouští uvolňování růstového hormonu. Je to skvělý prostředek pro získání síly pro horní část těla a také základní cvik, který musíte zvládnout, chcete-li se v posilování s vlastní váhou posunout dále na obtížnější triky. Takže zde je 5 důvodů proč jsou shyby tak skvělé:
Seriál o vitaminech (I.) – K čemu slouží vitaminy?

Vitamíny jsou esenciální (pro tělo nezbytné) látky, které v našem organismu plní mnoho důležitých funkcí. Jsou klíčové pro udržení řady tělesných funkcí (působí jako urychlovače) a výstavbu nových tkání, mohou hrát důležitou roli v prevenci některých onemocnění, zpomalují projevy stárnutí a jsou schopny posilovat imunitní systém našeho těla.
Zbavte se bolesti zad během 7 minut
28.11.2016
Trápí vás bolest zad? Mám pro vás 7 jednoduchých cvičení pro zbavení se bolesti zad, které se dají zvládnout během 7 minut. Tyto cviky jsou zaměřeny především na bolavá bedra.
Palmový olej a jeho tajemství

Kácení deštného pralesa je nejzávažnějším ekologickým problémem, který lidstvo prožívá. Kácení neustále raketově stoupá. Od poloviny 20. století zmizelo zhruba 50% veškerých deštných pralesů na Zemi! Každých 15 vteřin zmizí v Indonésii prales o rozloze fotbalového hřiště. Pokud to takto půjde dál, tak už v roce 2022 kompletně zmizí např. deštný prales na ostrově Borneo a do poloviny tohoto století zmizí pralesy úplně... Příčinou tak masivního odlesňování není jen těžba dřeva, vypalování pro zisk nové zemědělské půdy (chov dobytka, pěstování sóji, kakaa...), stavba vodních elektráren a přehrad, těžba nerostných surovin, stavba komunikací nebo produkce drog.


Sportem jako prostředek k osobnímu rozvoji
20.04.2016
V poslední době mi v hlavě utkvělo jedno důležité téma, se kterým se chci s vámi nyní podělit. Jedná se o využití sportu při rozvoji svých psychických schopností. Sport je skvělým pomocníkem při hubnutí a prakticky nezbytný pro formování postavy, zlepšuje naše fyzické zdraví a představuje mnoho dalších důvodů.
Klíčení aneb vyždímejte z potravin maximum živin

Často svým klientům doporučuji konzumaci luštěnin. Tato nutričně nabitá skupina potravin bývá v České republice ještě stále hodně opomíjena. Už při standardní přípravě luštěniny obsahují vysoké spektrum rostlinných bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny. Existuje však navíc jeden trik, kterým se dá obsah těchto látek ještě výrazně navýšit, odstranit potenciálně škodlivé látky a celkově zlepšit vstřebatelnost. Tento proces se nazývá klíčení.

RECEPT: Osvěžující koktejl z chia semínek

Dnes tu pro vás máme skvělý recept na dva letní koktejly ve kterých jsou hlavní ingrediencí chia semínka. Chia semínka jsou bohatým zdrojem dobře vstřebatelných bílkovin (cca 21%) a především rozpustná formy vlákniny (37%), což je fenomenální hodnota. Díky velké míře rozpustné formy vlákniny mají chia vysokou hygroskopickou vlastnost (mají schopnost vytvářet ve vodě hustou gelovitou hmotu). Obsah tuků je (ve srovnání s jinými semínky) nižší, okolo 31%, s tím že převažují nenasycené tuky. Chia jsou jedním z nejbohatších zdrojů omega-3. Z mikroživin zmíním vysoký obsah antioxidantů (především vitamin E) a minerálů (vápník, železo, hořčík, železo). Termicky jsou osvěžující. Podle Tradiční čínské medicíny jsou potravinou s dominující energií jin. V těle působí zásadotvorně.
5 důvodů proč jíst hořkou čokoládu

Kdo by neměl rád čokoládu? Obvykle se při její konzumaci cítíme provinile a v této společnosti má nálepku jako něco velmi nezdravého. Dá se říct, že čokoláda do jisté míry symbolem štěstí. Je to proto, že látky v ní obsažené zvedají hladinu hormonu serotoninu, který je označován jako hormon štěstí. Hned na začátek je potřeba zmínit, že se nebavíme o „klasické" čokoládě, která je z více jak 2/3 bílý cukr a dalšími chuťovkami jsou sušené odstředěné mléko, ztužený rostlinný tuk a éčka. Na mysli mám hořkou čokoládu do které není přidáno žádné nebo jen minimální množství mléka a bílého cukru. Čokoláda nejvyšší kvality má obsah kakaa okolo 70-99%. Zde jsou její zdravotní benefity:
10 potravin co vypadají jako část lidského těla a jejich ohromující účinky

Hippocrates kdysi řekl: „Nechť je jídlo tvým lékem a lék tvým jídlem." Je obdivuhodné, že Příroda naprogramovala různé přírodní potraviny tak, že se podobojí orgánům lidského těla a obsahují přesně ty látky, které pro dané orgány působí blahodárně! V různých okultních učeních (okultní jednoduše znamená dobře schované) je toto velmi dobře známé. Nicméně v dnešní společnosti a zdravotnickém průmyslu je ignorován fakt, že to co jíme má zásadní vliv na naše případná onemocnění a zdravá strava může působit jako klíč k dlouhověkosti a pevnému zdraví.
Uvádíme zde 10 potravin, které vypadají jako části lidského těla a jejich účinky.
Přestaňte v posilovně dělat blbosti

Zkuste někdy přijít do komerční posilovny a srovnat lidi cvičící s činkou s lidmi cvičících na strojích. Všimnete si jedné věci - kterou byste nejspíš nejraději neviděli - ti pod činkou vypadají lépe, než ty ostatní.

Nelze přehlížet fakt, že i na izolovaných cvicích lze nabrat slušné množství svalů. Progres na strojích chce však velké množství zkušeností svaly správně procítit. Každý průměrný cvičenec pod činkou vyroste daleko lépe, než na izolovaných cvicích.

Slyšeli jste někdy o HSS - Hlubokém Stabilizačním Systému? To je systém svalů, který izolovaně nikdy neprocvičíte. Jsou to svaly umístěné pod povrchovými (viditelnými) svaly, které nám pomáhají být stabilní, silnější, které drží naší postavu a, i když nejsou vidět, dokaží nám zajistit powerfull vzhled. A to chcete.

Dotaz na poradce

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři

Doporučit známému

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři



Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: