Ing. Petra Vašíčková

Individuální výživový poradce



Nabízím Vám individuální výživové poradenství. Můžete se mnou konzultovat Vaše stravovací návyky, změnu jídelníčku, sportovní výživu a další.  

Můžete využít možnost Dárkového poukazu a obdarovat Vaši rodinu či známé.

Konzultace jsou možné i v anglickém jazyce! 


Telefon: 722687719
E-mail: info@nutrition-consulting.eu
Skype: vasickova_petra
WWW: www.nutrition-consulting.eu
Facebook:
Adresa: Jungmannova 25
11000 Praha

Články

Asistované nakupování

Nevyznáte se v etiketách? Chcete změnu? Zajímá Vás, jak se vyznat ve složení? Pak je tato služba pro Vás jako dělaná!

více na

http://nutrition-consulting.eu/cs/blog/asistovane-nakupovani 

Pozvánka na přednášky!!!


10.9. Přednáška v Čajovně u Džoudyho
v 18:00
- co jsou doplňky stravy
- jsou vůbec vhodné a čeho se vyvarovat
- kdy se k nim uchýlit

Přednáška z cyklu Moderní výživa a její dopad na zdraví. Během přednášky se dozvíte, co to vlastně doplňky stravy jsou, jaká je jejich kategorizace a čemu se vůbec hodí. Všude na nás tlačí reklama, jak se bez nich neobejdeme a jak jsou dobré. Je to vůbec pravda? Kdy se k doplňkům stravy obrátit a kdy se jim vyhnout? Čeho si všímat a podle čeho si vybírat? Povíme si tipy a rady, které určitě uplatníte v praxi.

9.10. Přednáška v Čajovně u Džoudyho
v 18:00
Základy výživy

Během přednášky se dozvíte, co patří mezi základní kameny naší stravy. Jak si správně sestavit jídelníček a jak správně kombinovat jednotlivé složky. Ukážeme si, že zdravá výživa vůbec nemusí být těžká.

Přednáška- Alternativní výživa

Alternativní výživa 

Důvody, proč se začneme stravovat jinak než je v běžné populaci zvykem, mohou být různé. Ať už jsou to etické důvody, naboženské nebo jiné ve většině případů stále naražíme na určitý druh nepochopení. 

Vegetarián, vegan, makrobiotika a další směry jsou z určitého pohledu trošku omezující. Ne vždy najdeme nabídku odpovídající našim představám. Není však problém se takto stravovat a být zdravý. Je jen důležité myslet na to, co vlastně jíme a proč.  

Během přednášky probereme různé způsoby stravování. Řekneme si, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat a další zajímavé věci.

 

Vliv výživy na naši pokožku
04.03.2013
Už od nepaměti jsou lidé posedlí vzhledem své pokožky. Koupání se v kyselém mléce nebo aplikace různých olejů, byla vždy velice oblíbená. Hebkosti, jemnosti a pružnosti pokožky se snaží docílit každá žena. Zdravě vypadající kůže odráží dobrý stav ženy a stává se tak mnohem přitažlivější. Je to spojeno s vyšším obsahem estrogenu a tím i s lepší možností donosit silné a zdravé dítě.
Pokus o domácí pecen chleba
11.02.2013
Vítám Vás!!!
a teď Vám povím, jak se z kvásku stal překrásný pecen chleba!!!
Méme ho asi všichni rádi. Ta omamná vůně a ten křupavý zvuk, když se do něj zakousnete. Je to umění. Všechny smysly hrají v harmonii. Upéct takový bochník doma, je pěkný um. Ve své podstatě se jedná o správné poměry vody a mouky, kvásku a pak dalších ingrediencí dle Vaší představy a vášně. Takový dobrý pecen je dobré v základu osolit a přidat kmín a není vůbec na škodu, pokud pustíte uzdu své fantazii a přidáte třeba med, oříšky, semínka a další. Můžete měnit poměry mouky, které použijete. Vždy Vám může vzniknout nový pecen s novými chuťovými variacemi. Promítne se do něj vše, co se Vám právě honí hlavou, proto se oprostěte od všeho a užívejte si to.
Podzim a zima - co na talíř

Příchod podzimu je spojen nejen se změnou počasí, ale i s možnou změnou nálad. A tak, jak se mění počasí, mělo by se měnit i jídlo, které si vaříme. Během podzimu bychom se měli připravit na příchod zimy a posílit si organismus, aby byl odolnější.

Co zařadit do našeho jídelníčku a čeho se vyvarovat
Začíná se nám ochlazovat a je potřeba se pořádně zahřát. Dejte sbohem salátům a studené kuchyni. Podzim je čas polévek, teplých jídel a nápojů. Podle čínské medíny bychom syrovou zeleninu neměli vůbec konzumovat a měli bychom dát přednost zelenině restované či jinak tepelně upravené. Je tolik možností, kterými si můžete zpestřit svůj jídelníček. Na našem talíři by se měla objevit červená řepa, dýně, pastiňák, luštěniny, kapusta či kořenová zelenina.

ČERVENÁ ŘEPA
Také ještě trpíte traumatem ze školky a jejich červené řepy? Pokud ano, pak je ten pravý čas, zkusit toto trauma překonat. Věřte, že nebudete litovat. Taková zapečená červená řepa s kozím sýrem či salát z červené řepy chutná a hlavně zdravá laskomina. Červená řepa nejen podpoří imunitní systém a funkci jater, ale také může zabránit např. kornatění tepen.

DÝNĚ
Nejčastěji používaná a známá je asi dýně Hokaido. Dýně Hokaido obsahuje velké množství vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Pokrmy z dýně nepotěší pouze Vaše smysly, ale pomohou i Vašemu zdraví. Dýně je dobrá například při problémech se zažíváním. Doporučuji dýňovou polévku nebo třeba pečenou dýni.

LUŠTĚNINY
Na Vašem talíři by se měly začít více objevovat luštěniny. Doporučuji vařit s mořskou řasou, což zvyšuje jejich stravitelnost. Luštěniny mají velký obsah bílkovin a dalších potřebných látek. Luštěniny je vhodné kombinovat s obilovinami, abychom mohli vstřebat potřebné bílkoviny.
Jídlo může být zdravé, chutné a navíc i dobře vypadat.

Dotaz na poradce

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři

Doporučit známému

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři



Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: