Ing. Eva Prchalová

Konzultace kdekoli potřebujete



Jmenuji se Eva Prchalová. Vystudovala jsem potravinářskou a biochemickou technologii na VŠCHT Praha (Studijní program: Chemie a analýza potravin, Studijní obor: Chemie přírodních látek). V současné době jsem PhD studentem Univerzity Karlovy v Praze a mým působištěm je Ústav organické chemie a biochemie AV ČR. Výživě se věnuji již několik let a prohlubování znalostí v tomto oboru je mým koníčkem.  Svou znalost a snahu v tomto oboru vynikat jsem završila certifikátem výživového poradce s akreditací MŠMT ČR. Konzulatace probíhají v pohodlí Vašeho domova, u Vás v práci nebo na Vámi vybraném místě. S klientem zůstávám v kontaktu jak dlouho je třeba, případně jak dlouho si klient přeje.Kromě klasických konzultací nabízím též službu asistovaný nákup, poradenství v oblasti výběru a kulinární úpravy potravin a především osvětu ve spleti mýtů a polopravd o potravinách a zaručených radách jak zhubnout.

Telefon: 773468334
E-mail: eva.prchalova@gmail.com
WWW: www.prchalova-vyzivovy-poradce.cz
Adresa: Varnsdorfská 342
19000 Praha 9
Pobočky: Přijedu k Vám domů, do práce nebo na jiné společně vybrané místo v Praze.

Články

Jsou látky přidávané do potravin karcinogenní?

Přečtení článku Martina Škáby o proteinech v prášku plných karcinogenních umělých sladidel mě naprosto šokovalo. Server výživoví poradci.cz se pyšní tím, že se striktně zaměřuje na kvalitní a odborně vyškolené výživové poradce a dietology. Nechápu tedy, jak je možné, že tento článek mohl být vůbec v této formě publikován.

Vzhledem k tomu, že jsem vystudovala potravinářskou chemii a biochemii na VŠCHT Praha a chemii se věnuji i ve svém současném profesním životě, povinnost mi velí, abych některé silné výroky pana Škáby uvedla na pravou míru. V žádném případě zde nechci prosazovat přemrštěné používání jakýchkoli potravinářských aditiv, cítím jen potřebu vyjádřit se k jejich zdravotní nezávadnosti.

Cílem mého článku je ukázat spotřebitelům relevantní zdroje informací. O problematice je potřeba vést diskuzi, ale vypouštění "bubáků" ještě nikdy nic dobrého nepřineslo. Byť jen podezření na karcinogenitu (rakovinotvornost) látky ji řadí na seznam karcinogenů do skupiny pravděpodobně karcinogenní pro člověka, nebo podezřelý karcinogen pro člověka. Látky z tohoto seznamu by se neměly objevit v žádném komerčním produktu. Prodej takových produktů by kontrolní orgánynepovolily.

Dotaz na poradce

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři

Doporučit známému

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři



Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: