Suroviny 10 porcí:
150g měkkého tvarohu, 120g zakysané smetany, med, 170g jáhel (po uvaření cca 400g), vanilkový cukr, 20g škrobu,150g malin a lesní směsi
Vánoční cukroví ze šmakouna
Rubrika: Zdravé receptyAutor: Tereza Látová
Šmakounky:-)
Šmakoun přírodní 200 g
Olej řepkový 150 g
Kokos 60 g
Sirup z agáve 60 g
Rýžová hladká mouka 50 g
Hořká a bílá čokoláda na ozdobení.
Šmakoun s olejem a sirupem rozmixujeme v mixéru. K směsi přidáme rýžovou mouku a kokos. Vypracujeme těsto a na plech s pečícím papírem tvarujeme malé placičky.
Pečeme při 200 stupních asi 15 minut.
Po vychladnutí zdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Další články z rubriky Zdravé recepty
Jáhlový dezert
Jáhlový dezert s malinami a lesní směsí
Mlsejte o Vánocích zdravě
Specialisté z Centra přes výživu a zdraví pro Vás připravili tipy pro zdravé mlsaní o Vánocích.
Jahelník s broskvemi (bezlepkové)
Proso je obilnina vhodná pro osoby s nesnášenlivostí lepku. Má vysoký obsah bílkovin a nízký škrobu. Velmi snadno se tráví, proto je vhodná i pro osoby se zažívacími obtížemi. Má vysoký obsah křemíku, který naše tělo využívá k obnově vlasů, nehtů, pokožky, zubů i očí.
Newsletter
Copyright © vyzivovi-poradci.cz 2010-2014, Vytvořil Pixman s.r.o.