Salát z ředkviček

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Šárka Jakešová, DiS., RNT

Potřebujeme pro cca 4 porce: 250 g ředkviček, 250 g polotučného měkkého tvarohu, pažitku, sůl dle chuti
1 porce 84 kcal / 351 kJ 

 

Postup:
Omyté ředkvičky pokrájejte na proužky. Smíchejte s tvarohem a posekanou pažitkou (část můžete nechat na zdobení). Dochuťte solí. Podávejte s celozrnným pečivem.

 

 

www.vyziva-poradna.cz - zdraví, krása, vitalita 


Další články z rubriky Zdravé recepty

RECEPT: Osvěžující koktejl z chia semínek

Dnes tu pro vás máme skvělý recept na dva letní koktejly ve kterých jsou hlavní ingrediencí chia semínka. Chia semínka jsou bohatým zdrojem dobře vstřebatelných bílkovin (cca 21%) a především rozpustná formy vlákniny (37%), což je fenomenální hodnota. Díky velké míře rozpustné formy vlákniny mají chia vysokou hygroskopickou vlastnost (mají schopnost vytvářet ve vodě hustou gelovitou hmotu). Obsah tuků je (ve srovnání s jinými semínky) nižší, okolo 31%, s tím že převažují nenasycené tuky. Chia jsou jedním z nejbohatších zdrojů omega-3. Z mikroživin zmíním vysoký obsah antioxidantů (především vitamin E) a minerálů (vápník, železo, hořčík, železo). Termicky jsou osvěžující. Podle Tradiční čínské medicíny jsou potravinou s dominující energií jin. V těle působí zásadotvorně.

Jáhlový dezert

Jáhlový dezert s malinami a lesní směsí

Suroviny 10 porcí:
150g měkkého tvarohu, 120g zakysané smetany, med, 170g jáhel (po uvaření cca 400g), vanilkový cukr, 20g škrobu,150g malin a lesní směsi

Domácí ořechové müsli

Skvělá snídaně, pokud máte po ránu rádi sladké, plné kvalitních tuků a přírodní fruktózy, které vám dodají energii na celý den!

Co potřebujete?
- Spoustu kvalitních ořechů - kešu, makadamové, lískové, mandle, para, vlašské (takové, které máte rádi)
- Vločky - pohankové, ovesné (lze koupit v bio kvalitě i zaručeně bez lepku), quinoové
- Semínka - chia, len, sezam, slunečnici, konopí, dýně
- Sušené ovoce dle chuti - výborné jsou třeba brusinky, švestky, meruňky nebo datle - tady nešetřete, kupujte idálně nesířené a v bio kvalitě. Ovoce je prima před přípravou müsli na pár hodin namočit ve vodě nebo jablečném moštu, aby bylo šťavnatější.
- Med nebo sirup - datlový, agáve, rýžový, javorový, pro ovocnější chuť zkuste brusinkový nebo švestkový
- Skořice

 

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: