Kniha: Tak co mám jíst?

Rubrika: Ostatní
Kniha: Tak co mám jíst?
Zamýšlíte se nad svým zdravím a stravou, kterou si každý den připravujete? V tom případě je publikace známého odborníka na zdravou výživu RNDr. Petra Fořta, CSc. určená právě vám. Přináší totiž vyčerpávající a cenné informace o racionální výživě a různých „léčebných a redukčních dietách". Nevyhýbá se ani alternativním výživovým stylům či tématu obezity. Dozvíte se, jaká je metabolická typologie, které potraviny jsou zdraví prospěšné a které naopak přinejmenším sporné. Značný prostor je věnován i problematice stravy v těhotenství a výživě v pokročilejším věku.

informace o autorovi:
RNDr. Fořt Petr, CSc.
Pan doktor Petr Fořt je absolventem Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Od absolutoria pracoval převážně v lékařských oborech - klinické biochemii, experimentální imunochemii na pražské lékařské fakultě a také jako vědecký pracovník v oboru fyziologie a dietologie vrcholového sportu. Je autorem desítek vědeckých prací zabývajících se fyziologií a biochemií sportu. Již třetím rokem spolupracuje s Českou televizí na pořadu o výživě s názvem "Pod pokličkou".

www.grada.cz


Další články z rubriky Ostatní

Kouč, osobní trenér a výživový poradce v jednom

Práce, každodenní povinosti, ale i mezilidské vztahy od nás vyžadují energii, sílu a pozornost.
Pokud chceme být v životě aktivní, potřebujeme kondici a vytrvalost, pružnost, schopnost koncentrace i relaxace.
Jako všechno v životě, i tyto schopnosti a vlastnosti lze podporovat, trénovat a rozvíjet.

Pokud se rozhodneme, že na sobě chceme v tomto směru pracovat, zůstává otázkou jak, kde a případně s kým.

Více se dozvíte na www.nutricentrum.cz sekce články.

 

Proč vyhledat výživového poradce

Je tu léto. Čas dovolených, lenošení u vody, grilovacích party, zmrzliny a spousty dalších dobrot. Léto zkrátka přináší spoustu radosti a nových zážitků, ale nezřídka také několik kilogramů váhy navíc. Nerudovskou otázku „Kam s nimi" lze řešit různě: někdo to zkouší sám, jiní spoléhají na „zázračné" diety z novin či televize, další věří tabletám a koktejlům na hubnutí. Každá z těchto metod má svá pro a proti, ale jedno mají společné: na boj s nadbytečnými kilogramy zůstává každý sám. To s sebou obvykle přináší řadu chyb - mezi nejčastější patří nadměrné snížení příjmu potravy (hladovění, ztráta svalové hmoty namísto tuku) a nevyvážená skladba jídelníčku (postupné ztrácení důležitých vitamínů a stopových prvků) často vedoucí k nežádoucímu jo-jo efektu. V poslední době proto stále více lidí volí odbornou pomoc výživového poradce nebo dietologa. Co tedy můžeme od návštěvy u něj čekat?

Nadváha a obezita - nejen estetický problém. Část 2. Rizikové faktory

Ne vždy za svoji hmotnost mohou lidé naprosto sami svým přičiněním. Určitý podíl mají i genetické dispozice. Naše genetická výbava může ovlivňovat energetický výdej, tedy jak „spalujeme", může určovat naše chuťové preference, aktivitu enzymů, zda lépe či hůře spalujeme tuky, jakou máme tělesnou kompozici, kam se bude tuk přednostně ukládat aj.

Autor: Mgr. Veronika Mlčochová - Poradna NutriFit - výživové poradenství Prostějov, Znojmo, Kroměříž, Praha, Brno

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: