Jáhlový dezert

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Studio Fit

Jáhlový dezert
Jáhlový dezert s malinami a lesní směs

Suroviny 10 porcí:
150g měkkého tvarohu, 120g zakysané smetany, med, 170g jáhel (po uvaření cca 400g), vanilkový cukr, 20g škrobu,150g malin a lesní směsi
Postup :
Tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem a medem. Dáme vařit jáhly. Před vlastní úpravou je vhodné jáhly propláchnout a několikrát spařit horkou vodou, aby se zbavily nahořklé a natrpklé chuti. Po uvaření necháme jáhly vychladit. Do vychlazených jáhel vmícháme připravenou směs tvarohu a zakysané smetany. Dáme do misky a přelijeme malinami. Maliny si uvaříme s vanilkovým cukrem. Pro zahuštění omáčky můžeme přidat trochu škrobu smíchaného s vodou.


Další články z rubriky Zdravé recepty

Bezlepkový chléb s cuketou v provensálském stylu

Díky cuketě není tento bezlepkový chlebík vůbec suchý a každému celiakovi, ale i tomu, kdo to nechce přehánět s pšenicí, udělá určitě radost.

Co potřebujete?

Slaný bezlepkový koláč z dýně

Ráda bych inspirovala ty, co se snaží jíst bezlepkově a už fakt neví, co by uvařili. Je sezóna dýní a je jich všude kolem spousta. Dýňová polévka, dýňová omáčka, dýňové sladké koláče, pečená dýně... Když vám zbyde ještě kousek dýně, zkuste vytvořit DÝŇOVÝ KOLÁČ NASLANO. Vypadá to jako domácí pizza, ale s úcty k tomuto tradičnímu jídlu tomu opravdu raději říkejme "koláč".

 

Vánoční cukroví ze šmakouna

Šmakoun s olejem a sirupem rozmixujeme v mixéru. K směsi přidáme rýžovou mouku a kokos. Vypracujeme těsto a na plech s pečícím papírem tvarujeme malé placičky.

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: