Červená řepa na svačinku

Rubrika: O potravinách
Autor: Studio Fit

Červená řepa na svačinku

Pokud si chcete připravit chutnou, rychlou a zdravou svačinu, zvolte červenou řepu. Červená řepa je výborným zdrojem kyseliny listové.Obsahuje ale také vitamíny C a E. Z minerálů je to hořčík, draslík,jód, železo, mangan, zinek a pokud je správně pěstována, pak také selen.Nesmíme zapomenout ani na stopové prvky rubidium a cezium. Díky svému červenému barvivu je výborným antioxidantem.

1 porce :
680 kJ, 11,6g sacharidy, 7,5g bílkoviny, 9,6g tuky

100 g červená řepa
30 g mozzarella
30g rukola
40g insalatisina
5 ml řepkový olej

Příprava je opravdu velmi jednoduchá. Řepu i mozzarellu nakrájíme na tenké plátky,které položíme na lístky salátů a zakápneme řepkovým olejem. A je to!

 


Další články z rubriky O potravinách

Víte, co pijete?

Jíte zdravě, pravidelně cvičíte a stále se vám nedaří zhubnout? A co pijete? Při hubnutí je důležité stejně jako potraviny vybírat i vhodné tekutiny! Podívejte se, kolik kostek cukru mají takové běžné nápoje a možná si příště raději koupíte obyčejnou vodu:)!

Tajemství chilli papriček

Chilli papričky (kayenský pepř) získávají svou pálivost díky sloučenině kapsaicin a mohou zlepšit naše zdraví na mnoho způsobů. Tuto vysoce dráždivou látku vnímáme zvýšeným pocením, pocitem pálení, zvýraznění chuti jídla. Výzkum této látky odhalil mnoho léčebných účinků.

Sůl nad zlato

O tom, že je sůl nad zlato se mluví v jedné české pohádce. A je to pravda, tělo sůl potřebuje. Ale nic se nemá přehánět.

 

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: