Červená řepa na svačinku
Rubrika: O potravináchAutor: Studio Fit

Pokud si chcete připravit chutnou, rychlou a zdravou svačinu, zvolte červenou řepu. Červená řepa je výborným zdrojem kyseliny listové.Obsahuje ale také vitamíny C a E. Z minerálů je to hořčík, draslík,jód, železo, mangan, zinek a pokud je správně pěstována, pak také selen.Nesmíme zapomenout ani na stopové prvky rubidium a cezium. Díky svému červenému barvivu je výborným antioxidantem.
1 porce :
680 kJ, 11,6g sacharidy, 7,5g bílkoviny, 9,6g tuky
100 g červená řepa
30 g mozzarella
30g rukola
40g insalatisina
5 ml řepkový olej
Příprava je opravdu velmi jednoduchá. Řepu i mozzarellu nakrájíme na tenké plátky,které položíme na lístky salátů a zakápneme řepkovým olejem. A je to!
Další články z rubriky O potravinách
Víte, co pijete?
Jíte zdravě, pravidelně cvičíte a stále se vám nedaří zhubnout? A co pijete? Při hubnutí je důležité stejně jako potraviny vybírat i vhodné tekutiny! Podívejte se, kolik kostek cukru mají takové běžné nápoje a možná si příště raději koupíte obyčejnou vodu:)!
Tajemství chilli papriček
Chilli papričky (kayenský pepř) získávají svou pálivost díky sloučenině kapsaicin a mohou zlepšit naše zdraví na mnoho způsobů. Tuto vysoce dráždivou látku vnímáme zvýšeným pocením, pocitem pálení, zvýraznění chuti jídla. Výzkum této látky odhalil mnoho léčebných účinků.
Sůl nad zlato
O tom, že je sůl nad zlato se mluví v jedné české pohádce. A je to pravda, tělo sůl potřebuje. Ale nic se nemá přehánět.
Newsletter
Copyright © vyzivovi-poradci.cz 2010-2014, Vytvořil Pixman s.r.o.