Čaje a jejich účinky na zdraví a použití v dietetice (seminář v Ostravě)
Rubrika: O potravináchAutor: Středisko vzdělávání s.r.o.

Obsah výuky:
* Čaj pravý - druhy čaje
* Čaje nepravé - ovocné, bylinné
* Bylinné čaje na podporu trávení
* Bylinné čaje na podporu činnosti jater
* Bylinné čaje podporující diurézu
* Bylinné čaje využívané jako tonika a adaptogeny
* Zařazení čajů a osvěžujících nápojů do denního pitného režimu - zdroj vitamínů a minerálů
V rámci semináře proběhne ZDARMA ochutnávka čajů.
Termín: úterý 25. 3. 2014 (16:00 do 19:00)
Lektor: odborník na léčivé rostrliny
Rozsah: 4 vyuč. hodiny
Výstup: osvědčení o absolvování semináře
Cena: 690 Kč (přihlášky na info@vsostrava.com, tel. 775 791 340)
Více informací: http://vsostrava.com/odborne/#vyziva
Další články z rubriky O potravinách
Proteiny v prášku jsou plné karcinogenních umělých sladidel
Klíčení aneb vyždímejte z potravin maximum živin
Často svým klientům doporučuji konzumaci luštěnin. Tato nutričně nabitá skupina potravin bývá v České republice ještě stále hodně opomíjena. Už při standardní přípravě luštěniny obsahují vysoké spektrum rostlinných bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny. Existuje však navíc jeden trik, kterým se dá obsah těchto látek ještě výrazně navýšit, odstranit potenciálně škodlivé látky a celkově zlepšit vstřebatelnost. Tento proces se nazývá klíčení.