Bezlepkový koláč
Rubrika: Zdravé receptyAutor: Zuzana Komůrková

Vyzkoušejte! Je to jednoduché a tak lahodné, že budete za hvězdu!
Co potřebujete?
Suroviny:
3-4 celá vejce
4 lžíce třtinového cukru
1 hrnek mléka
¾ hrnku hladké rýžové mouky
Špetka soli
Panák likéru - např. griotka
Skořice
Ostružiny
Maliny
Nebo jiné ovoce dle chuti
Postup:
V míse rozmícháme vejce s cukrem, přidáme špetku soli, mléko a mouku.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Vlijeme zhruba polovinu tekuté hmoty. Navršíme ovoce, zalijeme zbytkem těsta a pokapeme likérem.
Pečeme cca 45 minut na 180 stupňů. Nelekejte se, těsto začne bublat, zvedat se a praskat. Pečte, dokud není nákyp pěkně zlatavý.
Nakonec posypejte moučkovým cukrem a jezte teplé.
Dobrou chuť přeje
Zuzana, Výživou ke změně
Další články z rubriky Zdravé recepty
JAK VYROBIT DOMÁCÍ JOGURT BEZ JOGURTOVAČE?
Mlsejte o Vánocích zdravě
Specialisté z Centra přes výživu a zdraví pro Vás připravili tipy pro zdravé mlsaní o Vánocích.
Pyré z červené čočky - nejen pro děti
Že to nejde? Že to určitě nebude chutnat dobře? OMYL!